Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково складена податкова накладна не відбивається в звітності по ПДВ

4 квітня 2016, 14:30
1796
0
Автор:
Реклама

У випадку помилкового складання податкової накладної така податкова накладна не підлягає віддзеркаленню в податковій звітності по ПДВ. Розрахунок коригування, який складається до такої податкової накладної, підлягає реєстрації в ЕРНН, але в податкову звітність по ПДВ також не включається.

Про це розповіла ГФС в листі № 6409/6/99-99-19-03-02-15.

Фіскальна служба нагадує: п. 201.1 ст. 201 НК встановлено, що на дату виникнення податкових зобов'язань платник податків зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації в порядку, визначеному законодавством, електронному підпису уповноваженої платником особи і зареєструвати накладну в ЕРНН у встановлений термін.

Податкова накладна, складена і зареєстрована в ЕРНН платником податку, який здійснює операції з поставки товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг основою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту. Податкова накладна, яка містить помилки в реквізитахякі не заважають ідентифікувати здійснену операцію, є основою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту.

Пунктом 192.1 ст. 192 НК визначене, що для виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, у тому числі не пов'язаних зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, складається розрахунок коригування до податкової накладної, в якій допущені такі помилки.

Таким чином, платник податків з метою виправлення в податковій накладній допущених помилок в реквізитах, не пов'язаних зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, або у разі помилкового складання податкової накладної на операції з поставки товарів/послуг і реєстрації накладної в ЕРНН має право скласти розрахунок коригування до такої накладної.

Розрахунки коригування до податкових накладних, складені з метою виправлення помилок в податкових накладних, не пов'язаних зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, в податковій звітності по ПДВ не відбиваються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини