Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пом'якшив деякі валютні обмеження для докапіталізації банків

28 березня 2016, 11:02
336
0
Реклама

Постановою Правління Національного банку України від 24 березня № 192 внесені зміни в постанова від 3 березня № 140.

Документ набув чинності 26 березня і діє до 8 червня поточного року включно.

Зокрема, постановою лагідніють норми про проведення операцій по зовнішніх кредитах/позикам. Дія заборони дострокового погашення зовнішніх кредитів/позик більше не торкається внесення змін до договору про періодичність сплати відсотків або перенесення дати їх виплати не більше ніж на 180 днів. Також доповнюється перелік виключень з цієї заборони злучаємо, коли відбувається дострокове погашення кредиту/позики, наданих за участю іноземного експортно-кредитного агентства.

Також допускається використання інвестиційних рахунків нерезидентів-инвесторов для зарахування сум, які заборговував такому нерезиденту уповноважений банк по окремій валютній операції. Дозвіл діятиме, якщо одночасно дотримані наступні умови:

- уповноважений банк є власником індивідуальної ліцензії на переклад іноземної валюти за межі України для проведення окремої валютної операції;
- засоби перераховуються на інвестиційний рахунок нерезидента-одержувача в межах сум і термінів, дозволених індивідуальною ліцензією;
- засоби з інвестиційного рахунку будуть використані виключно на меті збільшення капіталу банку.

Очікується, що зміни сприятимуть докапіталізації банків, реструктуризації зовнішніх кредитів і забезпеченню прозорого застосування норми про заборону на дострокове погашення резидентами зовнішніх кредитів і позик.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини