Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано відшкодовувати збиток за житло, зруйноване під час АТО

25 березня 2016, 18:00
2586
1
Автор:
Реклама

Групою народних депутатів у Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4301 про відшкодування збитку за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло під час АТО.

Законопроектом передбачено здійснення компенсаційних виплат населенню для часткового відшкодування вартості будівництва і придбання житла замість знищеного, капітального і поточного ремонту пошкодженого житла, часткового відшкодування вартості зруйнованих або пошкоджених господарських приміщень, вартості майнащо знаходилося в зруйнованих об'єктах, які не підлягають відновленню і не придатні для подальшого проживання.

Згідно з проектом Закону, відшкодування збитків здійснюється впродовж 2016-2017 років за рахунок держбюджету за результатами обстеження спеціально створеною комісією об'єктів, розташованих в населених пунктах Донецької і Луганської областей.

Залежно від ушкодження об'єкти пропонується поділити на наступні категорії:

- I категорія - об'єкт житлового фонду зруйнований, непридатний для подальшого проживання, відновленню не підлягає;

- II категорія - об'єкт житлового фонду пошкоджений, будівельні конструкції, інженерні мережі і системи підлягають капітальному ремонту;

- III категорія - об'єкт житлового фонду має незначні ушкодження, будівельні конструкції, інженерні мережі і системи підлягають поточному ремонту.

Розмір збитків у грошовому еквіваленті визначається комісією залежно від категорії ушкодження об'єкту житлового фонду і відшкодовується в повному об'ємі.

Засоби для відшкодування збитків зараховуються на спеціальний особовий рахунок власника житла (заявника), відкритий у банку, і можуть використовуватися виключно для будівництва чи придбання житла, капітального або поточного ремонту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини