Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін прийняв рішення для впровадження Закону про держслужбу

25 березня 2016, 17:35
1481
0
Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 25 березня затвердив перший пакет нормативно-правових актів, необхідних для впровадження з 1 травня нового Закону "Про державну службу".

Прийнятий ряд постанов, якими затверджено :

- Порядок проведення конкурсу на заняття посад державної служби

- Положення про Комісії з питань вищого корпусу державної служби

- Порядок числення стажу державної служби

- Порядок відгуку державного службовця з щорічної відпустки.

Також погоджені для передачі у ВР законопроекти "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ухваленням закону України про державну службу" (зміни до 23 чинні закони); законопроекти про зміни в Податковий і Митний кодекси.

В цілому до 1 травня необхідно прийняти 33 нормативні акти, у тому числі 3 закони і ряд постанов Кабміну, які дозволять підготуватися до належного впровадження Закону.

Зараз проводиться роз'яснювальна робота і навчання держслужбовців, формуються нові служби персоналу у органах держвлади, які повинні стати одним з ключових елементів системи управління держслужби.

Паралельно уряд працює спільно з парламентом над прийняттям в другому читанні Закону про службу в органах місцевого самоврядуванняякий спільно із Законом про держслужбу повинен сформувати єдину систему публічної служби в Україні. Очікується, що парламент прийме той, що відповідає законопроект № 2489 в цілому впродовж місяця.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини