Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівники харківських адвокатів висловилися про зміни Закону про адвокатуру

16 березня 2016, 12:23
1155
4
Автор:
Реклама

Голова Ради адвокатів Харківської області Вікторія Гайворонская (на фото) в ході обговорення законопроекту про внесення змін до Закону про адвокатуруорганізованому Асоціацією юристів України, вказала на ряд норм, які вимагають доопрацювання або не можуть бути прийняті.

На її думку недопустима відміна інституту стажування в адвокатурі, оскільки стажування дає можливість набути навичок адвоката в різних галузях права. Адже інститут помічників обмежує таку практику галуззю спеціалізації адвоката, у якого працює помічник. У Харківській області програма стажування була доповнена практичними завданнями, такими як складання адвокатського досьє.

При цьому до інституту помічників мають бути посилені вимоги. Наприклад, можна ввести обов'язкова співбесідаяке дає можливість оцінити рівень підготовки претендентів. В. Гайворонская вважає неприпустимим формальне виконання помічником своїх обов'язків або факти знаходження за кордоном в період перебування на цій посаді, коли за домовленістю їх робота доручена іншим особам.

Таку можливість слід виключити на рівні закону. У законопроекті також необхідно посилити гарантії адвокатської діяльності і передбачити введення карної відповідальності у Карному кодексі за будь-які втручання в адвокатську діяльність, в діяльність стажиста, помічника. У Карному процесуальному кодексі мають бути положення про притягнення до відповідальності за порушення прав і гарантій адвокатської діяльності.

Також не може бути підтримано адвокатами запропоноване в законопроекті скорочення терміну повноважень органів самоврядування до 2 років. Це внесе нестабільність в їх роботу, не дозволить ефективно використовувати надані повноваження.

Джерело: НААУ

Також читайте думка голови НААУ, САУ Лідії Изовитовой про законопроект

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини