Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни у свій регламент з метою наближення до права ЄС

11 березня 2016, 17:16
528
0
Автор:
Реклама

Постановою від 24 лютого 2016 року № 160 Кабмін вніс зміни у свій Регламент з метою наближення законодавства України до права Європейського Союзу (acquis ЄС).

Передбачено, що чергові засідання Кабміну транслюються в прямому ефірі по радіо і телебаченню в повному об'ємі, окрім розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом.

Уточнено, що під час опрацювання проекту акту Кабінету Міністрів розробник:

1) визначає:

- джерела права Європейського Союзу (acquis ЄС), регулюючі правовідносини, аналогічні тим, які планується врегулювати проектом акту;

- наявність зобов'язань України у сфері євроінтеграції, у тому числі міжнародно-правових, по предмету правового регулювання проекту акту;

- наявність програмних документів у сфері євроінтеграції по предмету, що регулюється проектом акту;

2) проводить порівняльний і порівняно-правовий аналіз;

3) приводить обгрунтування у разі невідповідності проекту акту праву Європейського Союзу (acquis ЄС), міжнародним домовленостям у сфері європейської інтеграції, передбачає термін дії акту.

Результати опрацювання проекту акту Кабінету Міністрів на відповідність зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції і праву Європейського Союзу (acquis ЄС) відбиваються розробником в довідці.

Організаційне, експертно-аналітичне і інформаційне забезпечення опрацювання проекту акту Кабінету Міністрів на відповідність зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції, у тому числі міжнародно-правовим, і праву Європейського Союзу (acquis ЄС) здійснюється Урядовим офісом з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабміну.

Крім того, відзначається, що якщо по укладенню Секретаріату Кабінету Міністрів проект акту не відповідає, у тому числі частково не відповідає міжнародно-правовим зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції і праву Європейського Союзу (acquis ЄС), такий проект акту обов'язково розглядається на засіданні урядового комітету, до повноважень якого віднесені питання європейської інтеграції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини