Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін планує легалізацію одностатевих цивільних браків

11 березня 2016, 13:20
1657
7
Реклама

Планом дій з реалізації Національній стратегії в області прав людини на період до 2020 року, затвердженим розпорядженням Кабміну від 23.11.2015 № 1393-рпланується до II кварталу 2017 року розробити законопроект про легалізацію зареєстрованого цивільного партнерства - для різностатевих і одностатевих пар.

Законопроект враховуватиме майнові і немайнові права, зокрема, власності і отримання майна в спадок, змісту одного партнера іншим у разі непрацездатності, а також конституційне право не свідчити проти свого партнера.

Крім того, в IV кварталі 2016 року заплановано відмінити заборону усиновленню дітей трансгендерными людьмиВИЧ-положительными людьми, людьми з інвалідністю. Для цього необхідно внести зміни Перелік захворювань, за наявності яких особа не може бути усиновлювачем.

Прийняття вказаних змін передбачене у рамках реалізації п.105 "Забезпечення комплексності і узгодженості законодавства у сфері запобігання і протидії дискримінації, впровадження відповідних і своєчасних позитивних дій на національному і місцевому рівні у сфері запобігання і протидії дискримінації, забезпечення ефективного і своєчасного реагування держави на нові виклики".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини