Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко ветував Закон про закупівлю оборонної продукції під час АТО зовні оборонзаказа

9 березня 2016, 14:04
558
0
Реклама

Президент України Петро Порошенко ветував Закон про внесення змін до Закон "Про державне оборонне замовлення" відносно формування і виконання державного оборонного замовлення (прийнятий ВР 26 січня законопроект № 2090а).

Нагадаємо, в Законі йшла мова про те, що у виняткових випадках, в умовах особливого періоду, у разі введення надзвичайного стану, проведення АТО або виникнення кризових ситуацій, загрозливих національній безпеці України, у разі потреби закупівля (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення здійснюється поза оборонним замовленням.

Згідно інформації на сайті ВР, Закон був спрямований на підпис президентові 3 лютого, а 2 березня повернений з пропозиціями Глави держави, хоча самі пропозиції датовані 18 лютого.

У пропозиціях Президента говориться, що поняття "Поза оборонним замовленням", "у виняткових випадках", "у разі крайньої необхідності" не мають юридичної визначеності і можуть бути суб'єктивно потрактовані під час практичної реалізації.

П. Порошенка пропонує встановитищо в умовах особливого періоду, введення надзвичайного стану і в період проведення антитерористичної операції компенсаційні (офсетні) договори можуть за рішенням Кабінету міністрів не полягати.

Також Президент пропонує виключити норму, якій передбачено для держзамовників можливість самостійно здійснювати закупівлі продукції, робіт, послуг оборонного призначення з імпорту шляхом укладення державного контракту з іноземним суб'єктом господарювання, якщо державний замовник має повноваження по здійсненню зовнішньоекономічної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини