Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ збільшив об'єм видачі і продажу готівкової валюти

9 березня 2016, 10:38
2698
0
Реклама

Правлінням Національного банку прийнято постанова від 3 березня № 140 про врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України.

Згідно з документом, збільшується об'єм видачі готівки в інвалюті і банківських металах з рахунків клієнтів банків з 20 тис. до 50 тис. грн. у добу, у нацвалюті - з 300 тис. до 500 тис. грн. у добу.

Також з метою детінізації готівкового валютного ринку підвищено максимальну суму продажі готівкової інвалюти - з 3 тис. до 6 тис. грн. у еквіваленті.

В той же час, продовжено такі вимоги, як обов'язковий продаж надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 75%, розрахунки по операціях по експорту і імпорту товарів до 90 днів, заборона дострокового погашення резидентами кредитів, позик в іноземній валюті по договорах з нерезидентами і інші.

Зміни набули чинності 5 березня і діють до 8 червня включно.

НБУ повідомивщо незалежно від термінів дії постанови планує і надалі продовжувати поступову лібералізацію валютного регулювання, якщо цьому сприятиме стан валютного ринку і української економіки в цілому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини