Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розповів, як заповнювати звіт про використання розрахункових книжок

4 березня 2016, 09:01
988
0
Автор:
Реклама

Наказом від 21 січня 2016 року № 13 Мінфін затвердив Інструкцію по заповненню Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № ЗВР-1 (далі - Звіт).

Звіт складається в розрізі усіх зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій, які використовувалися впродовж звітного місяця.

У рядку "До державної податкової інспекції" вказується назва району, міста, району в місті і міста (для міст з районним діленням). У рядку "реквізити суб' єкта господарювання" вказується найменування суб'єкта господарювання (далі - СХ) і його місцезнаходження (для фізосіб - ПІБ підприємця і його місце проживання), вказані у Виписці з ЕГР, код по ЕГР або реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізособи, окрім осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі по серії і номеру паспорта.

У графах 1 - 3 вказуються наступні дані:

- в графі 1 - порядковий номер запису в Звіті;

- в графі 2 - фіскальний номер книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованої на господарську одиницю;

- в графах 3 - 5 - записуються такі суми розрахунків за звітний місяць:

- в графі 3 - загальна сума проведених за звітний місяць розрахункових операцій, тобто сума коштів, отримана від покупців за реалізовані товари (надані послуги);

- в графі 4 - частина суми розрахунків, вказаної в графі 3, обкладається ПДВ;

- в графі 5 - частина суми розрахунків, вказаної в графі 3, яка обкладається акцизним податком;

- в графі 6 - сума ПДВ, обчислена виходячи з суми розрахунків, вказаної в графі 4;

- в графі 7 - сума акцизного податку, обчислена виходячи з суми розрахунків, вказаної в графі 5;

- в графі 8 - записується загальна сума коштів, виданих при поверненні товару (рекомпенсации послуги і тому подібне). Якщо впродовж звітного місяця через розрахункову книжку були зареєстровані помилково введені сумито ці суми не включаються в графи 3 - 8. За бажанням СГ до Звіту можна прикласти пояснювальну записку відносно помилково введених сум.

У рядку "Разом" у графах 3 - 8 записуються підсумки показників по відповідних графах.

Звіт підписують директор і головний бухгалтер - для юрособ, особисто громадянин-підприємець - для фізосіб. Факт прийняття Звіту фіскальним органом упевняється підписом уповноваженого посадовця цього органу з вказівкою дати його представлення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини