Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано ввести в законодавство поняття "община"

3 березня 2016, 17:38
762
0
Реклама

У Минрегионе триває робота над законопроектом, який у рамках діючої Конституції повинен врегулювати на законодавчому рівні питання адміністративно-територіального устрою України.

Законопроект "Про основи адміністративно-територіального устрою України" є певним транзитом від існуючої системи до системи, передбаченої в змінах в Конституцію в частині децентралізації, прийнятих парламентом в першому читанні, відмічають в Минрегионе.

Зокрема, законопроектом пропонується внести в законодавче поле поняття "община" ("громада").

Згідно з проектом, "населений пункт" визначається як одиниця розселення людей, на основі якої (одній або декількох) утворюється адміністративно-територіальна одиниця базового рівня - община.

Законопроект визначає принципи, на яких грунтується адміністративно-територіальний устрій України, систему адміністративно-територіальних одиниць, категорії і типи населених пунктів, інших територіальних утворень, повноваження органів державної влади і органів місцевого самоврядування з питань адміністративно-територіального устрою, порядок освіти, ведення реєстру, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів.

За інформацією Минрегиона

На сьогодні в Україні в цій сфері діє Указ Президії ВС УРСР від 12 березня 1981 року № 1654-Х про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини