Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив, як використовувати комп'ютерні програми в органах виконавчої влади

2 березня 2016, 12:01
534
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 24 лютого 2016 року № 129 вніс доповнення в Порядок використання комп'ютерних програм в органах виконавчої влади.

Умови використання комп'ютерних програм з метою створення і використання інформаційно-аналітичних систем або державних електронних реєстрів повинні передбачати, що терміном ліцензії є термін дії виняткових майнових прав інтелектуальної власності на відповідну комп'ютерну програму.

Закупівля комп'ютерних програмякщо ліцензія передбачає виплату винагороди правовласникові у вигляді відсотків плати за надані від імені держави послуги, забороняється.

Також уточнені деякі норми Положення про Національний реєстр електронних інформаційних ресурсів.

Відзначається, що адміністратором Національного реєстру являється держпідприємство, визначене Державним агентством з питань електронного управління, яке відноситься до сфери управління агентства (далі - адміністратор).

Адміністратор на підставі оформленої належним чином заяви в 3-денний термін з дня вступу заяви за умови дотримання власником вимог законодавства відносно е-ресурса оформляє і представляє Держагентству з питань електронного управління пропозиції по реєстрації е-ресурса чи надає обгрунтована відповідь власникові е-ресурса про відмову в реєстрації е-ресурса.

Держагентство з питань електронного управління на підставі пропозицій адміністратора впродовж 3 днів приймає рішення про держреєстрацію е-ресурса і видачі посвідчення або надає обгрунтовану відповідь власникові е-ресурса про відмову в реєстрації е-ресурса.

Оформлення і видача посвідчення про держреєстрацію е-ресурса, користування інформаційним фондом Національного реєстру, а також надання інших інформаційних послуг здійснюється на безвідплатній основі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини