Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли, коли можна використовувати факсиміле

17 лютого 2016, 11:33
2509
0
Автор:
Реклама

Використання факсимільного відтворення підпису при оформленні первинних документів за письмовою угодою сторін, в якій містяться зразки відповідного аналога їх власноручних підписів, не порушує законодавства, окрім випадків застосування первинних документів типових і спеціалізованих форм, якими не передбачено використання факсимільного відтворення підпису.

Такого висновку дійшла ГФС в листі № 2895/6/99-95-42-01-15.

Пунктом 2 ст. 9 Закону про бухоблік визначено, що первинні і звідні облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати обов'язкові реквізитизокрема підпис, аналог власноручного підпису або підпис, прирівняний до власноручного підпису відповідно до Законом про ЭЦПабо інші дані, що дають можливість ідентифікувати особу, що брала участь в здійсненні хозоперации.

Відповідно до пп. 2.5 п. 2 Положення про документальне забезпечення записів у бухоблікудокумент має бути підписаний особистоа підпис може бути скріплений друком. Використання при оформленні первинних документів факсимільного відтворення підпису допускається в порядку, встановленому законом, іншими актами цивільного законодавства.

Частиною 3 ст. 207 ГК передбачено, що використання при здійсненні угод факсимільного відтворення підпису за допомогою засобів механічного або іншого копіювання, ЭЦП або іншого аналога власноручного підпису допускається у випадках, встановлених законом, іншими актами цивільного законодавства, або за письмовою угодою сторіну якому повинні міститися зразки відповідного аналога їх власноручних підписів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини