Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переформатування Кабміну повинне відбуватися на основі діючої коаліції, - Порошенко

16 лютого 2016, 16:46
682
0
Реклама

Уряд втратив підтримку з боку коаліції, заявив Президент України зі своєму сьогоднішньому зверненні до співвітчизників.

"Напруга між урядом і фракціями стала настільки високовольтною, що створює загрозу життєздатності коаліції. Її ж розпад у свою чергу неминуче навантажить країну в глибоку і тривалу політичну кризу", - відмітив П. Порошенка.

У зверненні Президент привів результати опитування громадської думки про те, що більше 70% виборців виступають за відставку Кабінету Міністрів.

"Щоб відновити довіру, терапії вже мало, потрібна хірургія", - вважає Президент, відмічаючи, що момент для часткового оновлення Кабінету Міністрів упущено, і очевидний запит на повне перезавантаження уряду. Але "доки у Прем'єр-міністра зберігається можливість вибрати, яким чином краще дати простір для реалізації цього запиту".

Тотальне переформатування Кабінету Міністрівна думку П. Порошенка, повинно відбуватися на основі діючої коаліції у складі "Солідарності", "Народного фронту", "Самодопомоги" і "Батькивщины".

Також Президент розповів, що звернувся до Генерального прокурора Віктору Шокину з пропозицією, щоб він написав заяву про відставці.

Що стосується розпуску Верховної РадиПетро Порошенко повідомив, що скористається цим правом тільки "в крайньому випадку, якого ми просто не маємо права допустити".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини