Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допрацьовується законопроект про посилення захисту прав власників облігацій

29 січня 2016, 12:30
610
0
Реклама

У 2015 році ЄБРР підтримав процес доопрацювання законопроекту № 0956 від 27.11.2014 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно емісії цінних паперів"що дозволило притягнути допомогу юридичних компаній Hogan Lovells і Sayenko Kharenko. Цей законопроект, розробником якого виступила НКЦБФР, був ухвалений Верховною Радою за основу ще 10 жовтня 2013 року (як законопроект № 2072). На деякий час робота по доопрацюванню була припинена.

Законопроект має на меті удосконалити державне регулювання ринку облігацій і підвищити захист прав власників корпоративних облігацій.

Документом пропонується створити законодавчі механізми для впливу власників корпоративних облігацій на їх емітента через введення інституту загальних зборів і представника власників корпоративних облігацій, який здійснюватиме контроль за виконанням обов'язків емітентом облігацій.

Крім того, законопроект врегулює дії емітента і власників корпоративних облігацій у разі дефолту і реструктуризації боргу.

"Законодавство, регулююче ринок облігацій, далеко від європейських стандартів. І ми бачимо істотний спад інтересу до цього фінансового інструменту, саме тому ми ініціювали зміни в законодавство, у тому числі доопрацювання цього законопроекту. Ухвалення законопроекту поверне інтерес інвесторів до цього інструменту завдяки впровадженню захисту прав власників облігацій відповідно до кращих світових практик", - вважає член НКЦБФР Юрій Буца.

Джерело:
НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини