Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про удосконалення формування оборонного держзамовлення

26 січня 2016, 13:34
458
0
Реклама

Верховна Рада 26 січня прийняла Закон про внесення змін до Закон "Про державне оборонне замовлення" відносно формування і виконання державного оборонного замовлення (законопроект № 2090а).

Законодавчим актом вдосконалений механізм формування основних показників державного оборонного замовлення.

Встановлено, що при плануванні оборонного замовлення державні замовники виходять з того, що закупівлі (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення здійснюються виключно по оборонному замовленню.

У виняткових випадкахв умовах особливого періоду, у разі введення надзвичайного стану, проведення АТО або виникнення кризових ситуацій, загрозливих національній безпеці України, у разі потреби закупівля (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення здійснюється поза оборонним замовленням.

Порядок формування ціни на продукцію, роботи, послуги оборонного призначення у разі, якщо відбір виконавців по постачанню (закупівлі) такої продукції, робіт, послуг здійснюється без застосування конкурентних процедур, визначається Кабінетом Міністрів.

Згідно із Законом, в умовах особливого періоду, у разі введення надзвичайного стану і в період проведення АТО в основні показники оборонного замовлення може включатися інше військове майнощо забезпечує життєдіяльність і функціонування Збройних Сил України і інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, якщо його закупівля складає державну таємницю.

Також передбачено, що в умовах особливого періоду, у разі введення надзвичайного стану, в період проведення АТО закупівля (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення по імпорту здійснюється виконавцями, співвиконавцями державного оборонного замовлення по державних контрактах по оборонному замовленню і договорам на постачання (про купівлю) продукції оборонного призначення.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини