Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла про незастосування відповідальності за торгівлю алкоголем за цінами не нижче за мінімальних роздрібних

21 січня 2016, 12:02
679
0
Автор:
Реклама

Якщо суб'єкт господарювання здійснює роздрібну торгівлю коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами і вином по цінам не нижче встановлених мінімальних роздрібних цінах (до складу яких вже включений акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів)у нього не виникає відповідальність за порушення абзацу 13 статей 17 Закону "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Згідно з цією нормою у разі роздрібної торгівлі вказаними товарами по цінам нижче встановлених роздрібних цін на такі напої до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів - 100 % вартостей отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних роздрібних цін, але не менше 10 тис. грн.

Це роз'яснено в листі ГФС від 15 січня 2016 року № 669/6/99-95-42-01-16-01.

Розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв встановлений постановою Кабінету Міністрів від 30 жовтня 2008 року № 957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв". У цю ціну має бути включений акцизний податок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини