Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови ведення діяльності на ринку телекомунікацій заплановано спростити

23 грудня 2015, 10:32
541
0
Реклама

22 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації, погоджувала проект рішення "Деякі питання спрощення умов ведення діяльності у сфері телекомунікацій і користування радіочастотним ресурсом України".

Метою документу є спрощення умов входження на ринок і ведення бізнесу у сфері телекомунікацій, а також відміна неактуальних нормативно-правових актів з питань державного нагляду (контролю) і регулювання.

Передбачається спрощення вимог відносно отримання суб'єктами господарювання ліцензій на користування РЧР України для надання телекомунікаційних послуг. Зокрема, заплановано введення єдиного зразка заяви на отримання ліцензії.

Зведений до мінімуму перелік документівякі повинні надаватися потенційними ліцензіатами на підтвердження фінансового забезпечення можливості здійснення заявленої діяльності : вилучена вимога про представлення банківської гарантії і інвестиційного договору, натомість передбачено представлення відповідної довідки в довільній формі.

З ліцензійних умов за поданням послуг фіксованого і мобільного зв'язку вилучено вимоги по термінах забезпечення покриття на території регіонів, визначених ліцензією. Крім того, спрощено кваліфікаційні вимоги до ліцензіатів. В той же час, в ліцензійні умови додана вимога за зобов'язанням створити умови для отримання послуг з урахуванням потреб інвалідів (з 1 серпня 2016 року).

Також передбачається затвердження зразків бланків ліцензій без строгого урахування, голограм і тому подібне. Це створює умови для підвищення ефективності діяльності апарату НКРС і виконання норм законодавства відносно термінів видачі ліцензій, переоформлених ліцензій, ліцензій, термін дії яких продовжений, дублікатів і копій відповідних ліцензій.

Вказаний проект рішення НКРСИ в установленому порядку буде представлений на узгодження в зацікавлені державні органи.

Джерело: НКРСИ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини