Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси починають надавати реєстраційні послуги

18 грудня 2015, 09:54
9027
19
Реклама

З 21 грудня українські нотаріуси почнуть виконувати функції по реєстрації майна і бізнесу, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

"Набув чинності пакет законів по реформі системи реєстрації бізнесу і нерухомості. 7000 нотаріусів отримали повний об'єм повноважень державних реєстраторів. Це 7000 мініофісів надання послуг по всій країні, які надаватимуть ці сервіси прозоро, без корупції і максимально комфортно для кожного українця. З наступного понеділка ви можете звертатися за реєстрацією бізнесу і нерухомості до українських нотаріусів, які отримали увесь об'єм повноважень по реєстрації по всій країні"- відмітив глава Мінюсту.

Також вводиться принцип екстериторіальності, на рівні законів легалізувалися електронні онлайн-сервіси, які досі мали статус пілотних проектів.

З наступного року Міністерство юстиції вже не виконуватиме невластиві для себе реєстраційні функції. А з 30 квітня інститут державного реєстратора Мінюсту взагалі зникне з системи органів державної влади.

П. Петренко упевнений, що нотаріальне співтовариство впорається з новими обов'язками, адже за роки існування інституту приватних нотаріусів вони довели свій професіоналізм і по праву вважаються найбільш організованим професійним співтовариством серед юристів.

А щоб мотивувати нотаріусів брати на себе надання послуг з реєстрації, передбачений перерозподіл засобів, які громадяни платять за отримання сервісів : 40% засобів, отриманих за проведення держреєстрації нотаріусами, поступатимуть до держбюджету, а 60% від сплаченої суми залишатиметься у нотаріуса.

Джерело: Мінюст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини