Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ вніс зміни в порядок ідентифікації і визнання банківських груп

15 грудня 2015, 09:46
616
0
Реклама

Правління Національного банку України постановою від 11 грудня № 880, яка набуло чинності 15 грудня, затвердило зміни в Положення про порядок ідентифікації і визнання банківських груп.

Постанова прийнята в цілях реалізації вимог Закону № 629 - VIIIа також вдосконалення окремих процедур ідентифікації і визнання банківських груп.

Згідно із Законом № 629 - VIII, до складу банківських груп включені також компанії, для яких надання фінансових послуг є переважаючим видом діяльності.

Постановою № 880 встановлені терміни представлення Національному банку відповідальними особами банківських груп, що отримали такий статус у зв'язку з набуттям чинності Закону № 629, - VIII, відомостей про банківську групу і приведення такими групами своєї діяльності у відповідність з вимогами нормативно-правових актів Нацбанку.

Крім того, з урахуванням практичного застосування норм Положення внесені зміни, якими уточнений порядок визнання Нацбанком банківської групи і визначення підгруп банківських груп; повідомлення про зміни структури власності банківської групи; ідентифікації Національним банком змін структури власності банківської групи.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини