Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ врегулює низку запитань по діловій репутації банкірів

4 грудня 2015, 15:50
1664
0
Реклама

Національний банк України планує врегулювати низку запитань по діловій репутації банкірів. Про це говориться в проекті змін в Положення про порядок реєстрації і ліцензування банків, відкриття відособлених підрозділів.

Проект удосконалює процедуру прийняття Комітетом з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем рішень про ділову репутацію облич.

Так, планується дозволити Комітету з питань нагляду у разі відсутності у фізичної особи (окрім власника істотної участі у банку) бездоганної ділової репутації визначати її відповідність при отриманні клопотання від спеціально створеного банківським співтовариством єдиного колегіального органу. Такий колегіальний орган має бути створений саморегулюванням банківського співтовариства, а його укладення - містити детальний опис фактів, які були досліджені, обгрунтування і підпису осіб, що перейняли на себе відповідальність за укладення.

Також проектом змін пропонується спростити оформлення документів для іноземців:

- дозволити подавати документи, складені на іноземній мові, з одночасним приведенням їх тексту українською мовою;
- документи про узгодження керівників банків - нерезидентів зможуть подаватися без легалізації і додаткового засвідчення;
- підпис в анкеті або резюме засвідчувати банком / нотаріально;
- надавати без додаткового завірення оригінали довідок органів податкової служби, про наявність / відсутності судимості, інформацію банку / органу банківського нагляду іноземної держави.

Крім того, планується виключити ознаку, згідно з якою особа втрачала бездоганну ділову репутацію у разі, якщо Національним банком не було погоджено відповідність професійної придатності, діловій репутації вимогам законодавства впродовж 3-х місяців з дня призначення.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини