Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє порядок представлення відомостей про зразки підписів, відбитків друку і штампів

4 грудня 2015, 12:10
2404
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 4 грудня, набув чинності Порядок представлення відомостей про зразки підписів, відбитків друку і штампів, затверджений наказом Мінюсту від 30 листопада 2015 року № 2452/5.

Відомості про зразки підписів, відбитків друку і штампів, а також зведення про зміни таких відомостей представляються уповноваженими відповідно до законодавства суб'єктами по певних формах.

Форма представлення відомостей про зразки підписів, відбитків друку і штампів посадовців відділів державної реєстрації актів цивільного стану, держреєстраторів, що здійснюють реєстрацію юрособ і фізосіб - підприємців, державних і приватних нотаріусів, а також форма представлення відомостей про зміни таких відомостей завіряються підписом керівника головного територіального управління юстиції в області, місті Києві і скріплюються гербовою печаттю відповідного управління юстиції.

Форма представлення відомостей про зразки підписів, відбитків друку і штампів суддів, а також форма представлення відомостей про зміни таких відомостей завіряються підписом керівника апарату суду і скріплюються гербовою печаттю суду.

Відомості про зразки підписів, відбитків друку і штампів, а також зведення про зміни таких відомостей представляються адміністраторові Електронного реєстру апостилів шляхом напряму заповненої форми українською мовою.

Наповнення реєстру відомостями про зразки підписів, відбитків друку і штампів, а також відомостями про зміни таких відомостей здійснюється адміністратором реєстру на підставі певних форм або на підставі відповідних копій архівних документів не пізніше наступного робочого дня з моменту їх отримання.

Форми представлення відомостей про зразки підписів, відбитків друку і штампів, а також уявлення відомостей про зміни таких відомостей повинні містити повну і достовірну інформацію. Копії, що виготовляються з архівних документів, повинні відповідати оригіналам таких документів. Інформація про приватних і державних нотаріусів повинна відповідати відомостям, що містяться в Єдиному реєстрі нотаріусів.

У разі некоректного заповнення одного або декількох полів певних форм адміністратор реєстру негайно повертає таку форму суб'єктові представлення відомостей про зразки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини