Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснені особливості заповнення окремих граф в податковій накладній

30 листопада 2015, 15:21
1115
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі № 26014/10/28-10-06-11 роз'яснила деякі особливості заповнення граф в податковій накладній.

Згідно п. 12 наказу Мінфіну від 22 вересня 2014 року № 957 "Про затвердження форми податковою накладною і Порядку заповнення податковою накладною" (далі - Порядок № 957), у разі постачання товарів/послуг одержувачеві (покупцеві), який не зареєстрований як платник податку, і у разі складання податкової накладної по щоденних підсумках операцій в рядку "Особа (платник податку) - покупець" вказується "Неплатник", в рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відбивається умовний ИНН "100000000000".

Починаючи з 1 січня 2015 року при постачанні товарів/послуг на митній території України податкова накладна складається за формою і в порядку, затвердженим Порядком № 957.

Для розпізнавання електронною системою ідентичності показників, вказаних у графі 5 податковій накладній, додатки до податкової накладної і розрахунку коригування, у вказаних графах передбачена вказівка кода одиниці виміру об'єкту операцій відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць виміру і обліку (далі - КСОЕИУ).

Таким чином, у випадку якщо вартість послуги визначається із застосуванням одиниць обліку, які відбиваються в первинних документах, регістрах бухобліку, то в графах 5.1 і 5.2 податковій накладній вказуються одиниці виміру (умовне позначення і код) відповідно до КСОЕИУ.

У випадку якщо послуга, що надається, не має одиниці обліку, у графі 5.1 вказується "послуга", а графа 5.2 не заповнюється.

Згідно п. 15 Близько № 957, в розділ I податкової накладної вносяться дані в розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме:

- у графу 3 - номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця);

- у графу 4 - код товару згідно УКТ ВЭД.

Графа 4 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів і товарів, ввезених на митну територію України на усіх етапах постачання таких товарів. Код товару згідно УКТ ВЭД вказується суцільним порядком без яких-небудь розділових знаків (пропусків, точок і тому подібне).

У графі 3 "Номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця) " вказується та номенклатура товарів, яка була реалізована. Можливості вказати в графі 3 "Товари в асортименті", зокрема, Порядком № 957 не передбачено.

Також згідно п. 15 Близько № 957, в розділ I податкової накладної вносяться дані в розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме:

- у графу 6 - кількість (об'єм) постачання товарів/послуг;

- у графі 7 - ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування податку на додану вартість.

Графа 7 заповнюється в гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством. У разі складання податкової накладної на повне постачання послуги або на суму коштів, що поступили на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) в повному об'ємі, в графі 6 податковою накладною вказується "1".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини