Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла, що робити при втраті документів, що є предметом перевірки

30 листопада 2015, 14:18
1334
0
Реклама

ГФС в листі від 20.11.2015 № 24797/6/99-99-22-04-02-15 розповіла про процес відновлення втрачених документів про взаємини з контрагентами, що є предметом перевірки.

Так, платникові податків необхідно письмово повідомити про втрату, ушкодження, дострокове знищення відповідних документів у 5-денний термін з дня такої події:
- в контролюючий орган по місцю обліку
- в контролюючий орган, який здійснював митне оформлення відповідної митної декларації.

Відновити втрачені документи платник податків зобов'язаний в течію 90 календарних днів з дня, що йде за днем вступу повідомлення в контролюючий орган.

У разі пропажі/знищення первинних документів, облікових регістрів і звітів керівник підприємства повинен письмово повідомити про це в правоохоронні органи, а також наказом призначити комісію для встановлення переліку відсутніх документів і розслідування причин їх пропажі/знищення, запросити для участі в роботі комісії представників слідчих органів, охорони і державного пожежного нагляду.

Результати роботи комісії оформляються актом, затвердженим керівником підприємства. Копію акту в 10-денний термін необхідно направити в орган ГФС.

Також в листі відзначається, що у випадках, визначених пунктом 102.2 НК, і без дотримання терміну давності в 1095 днів для зберігання документів, може бути нараховане грошове зобов'язання або розпочато виробництво по стягненню податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини