Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Положення про адвокатське стажування викладене в новій редакції

29 жовтня 2015, 14:22
2950
2
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України рішенням від 25 вересня 2015 року № 114 ствердив нову редакцію Положення про організацію і порядок того, що стажується для отримання обличчям свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Встановлено, що стажистом адвоката може бути фізична особа, що має вищу юридичну освіту, що володіє державною мовою, має стаж роботи в області права не менше двох років, склало кваліфікаційний іспит, свідоцтво про здачу якого є дійсним на день початку стажування.

Для керівництва стажуванням адвокат, що здійснює адвокатську діяльність індивідуально або у складі адвокатського об'єднання, бюро, і що відповідає вимогам Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і Положення, подає заяву в раду адвокатів регіону за адресою свого робочого місця, згідно з даними ЕРАУ.

Заява про включення в реєстр керівників стажуванням повинно містити: назва і адреса ради адвокатів регіону; ПІБ; номер свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, ким і коли видано; назва адвокатського бюро, адвокатського об'єднання, в якому здійснює свою діяльність адвокат (у разі, якщо адвокат здійснює адвокатську діяльність індивідуально, як самозанятое особа, про це вказується окремо); адреса робочого місця адвоката, на базі якого відбуватиметься стажування і засоби зв'язку; кількість вакантних місць стажистів; найменування і номер банківського рахунку адвоката; інші відомості, які адвокат вважає необхідним вказати; особистий підпис адвоката і згоду на обробку персональних даних.

До заяви додається біографічна довідкаяка повинна містити: прізвище, ім'я і по батькові; інформацію про освіту; інформацію про стаж адвокатської діяльності; інформацію про спеціалізацію адвоката; основні професійні досягнення адвоката; інформацію про відсутність (наявності) дисциплінарних стягнень впродовж трьох років, передуючих зверненню про включення в реєстр керівників стажування; іншу інформацію, яку адвокат вважає необхідним вказати; особистий підпис.

Керівником стажування може бути адвокат, стаж адвокатської діяльності якого складає не менше 5 років, що має достатній досвід і можливість забезпечити належне проходження стажування.

Адвокат - керівник стажування одночасно може здійснювати стажування не більше трьох чоловік.

Не може бути керівником стажування адвокат:

- що має дисциплінарне стягнення (за винятком попередження) впродовж трьох років, передуючих зверненню про включення в реєстр керівників стажування;

- право на заняття адвокатською діяльністю якого зупинене або припинене. У разі виникнення таких обставин при здійсненні ним керівництво стажуванням рада адвокатів регіону впродовж трьох робочих днів з моменту їх виникнення повідомляє стажиста про необхідність обрання іншого керівника стажування.

Від проходження стажування звільняються обличчя, які на день поводження із заявою про допуск до складання кваліфікаційного іспиту мають стаж роботи помічника адвоката не менше одного року за останні два роки.

У стаж роботи помічником адвокатащо надає право на звільнення від того, що стажується, враховується стаж роботи, якщо помічник працював на умовах повного робочого тижня, а працедавцем за таку особу до державного бюджету України сплачувався єдиний соціальний внесок у встановленому законом порядку і розмірі.

Робота помічником адвоката за сумісництвом і на умовах цивільно-правових договорів не зараховується як стаж роботи помічника адвоката, необхідний для звільнення від того, що стажується.

Від проходження стажування звільняються також особи, що звернулися із заявою про допуск до складання кваліфікаційного іспиту до 16.02.2013 року включно за умови успішної здачі ними кваліфікаційного іспиту.

З повним текстом Положення можна ознайомитися тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини