Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переплата по податку на прибуток по філії може бути спрямована на погашення інших зобов'язань

20 жовтня 2015, 16:34
884
0
Автор:
Реклама

Переплата по податку на прибуток по філії може бути спрямована на погашення грошового зобов'язання такої філії з інших податків шляхом подачі відповідної заяви в орган ГФС по її місцезнаходженню. Про це розповіла ГФС в листі № 21029/6/99-99-19-02-02-15.

ГФС нагадує, що повернення помилково і надмірно сплачених сум грошового зобов'язання здійснюється відповідно до ст. 43 Податкового кодексу і ст. 301 Митного кодексуокрім випадків наявності у такого платника податкового боргу.

Обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є представлення платником податків заяви про таке повернення (окрім повернення надмірно утриманих (сплачених) сум податку з прибутків фізосіб, які розраховуються з контролюючим органом на підставі поданої платником податків податкової декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку по загальному річному доходу оподаткування платника податків) впродовж 1095 днів з дня виникнення помилково і надмірно сплаченої суми (п. 43.3 ст. 43 НК).

Відповідно до п. 43.4 ст. 43 НК платник податків подає заяву на повернення помилково і надмірно сплачених грошових зобов'язань в довільній формі, в якій відмічає напрям перерахування коштів : на поточний рахунок платника податків в установі банку; на погашення грошового зобов'язання (податкового боргу) з інших платежів, контроль за стягуванням яких покладений на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету; повернення готівковими засобами по чеку у разі відсутності у платника податків рахунку у банку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини