Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародна асоціація юристів проводить опитування про функціонування судової системи

19 жовтня 2015, 12:16
711
0
Автор:
Реклама

Асоціація юристів України запрошує взяти участь опитуванні Міжнародної асоціації юристів (ІВА) у рамках проекту "Професійна етика судової системи" (ПЭСС).

Дослідження проводиться Міжнародною асоціацією юристів (IBA) і Базельським інститутом управління. Базельський інститут є незалежним некомерційним експертним центром, який здійснює міжнародну співпрацю з державним і приватним секторами по боротьбі з корупцією і іншими фінансовими злочинами, а також вдосконалення якості управління.

IBA і Базельський інститут підтримують зусилля, спрямовані на боротьбу з корупцією і заохочення ухвалення незалежних і беспристрастных судових рішень. Мета проекту ПЭСС - внести вклад в ці зусилля за рахунок підвищення інформованості про причини і наслідки існуючої корупції у судовій системі, сприяння дотриманню найвищих стандартів професійної етики адвокатами і суддями, а також аналізу ефективних способів викорінювання корупції в судовій системі.

Це дослідження являється першою частиною проекту ПЭСС. Його мета - з'ясувати, яким чином корупція проникає в судову систему країни, встановлення характеру стосунків між суддями, адвокатами і іншими фахівцями, працюючими в суддівському корпусі, які співпрацюють з ними і можуть бути схильні до корупції.

Результати цього дослідження будуть використані при підготовці доповіді про шляхи виникнення корупції в судовій системі.

Друга частина проекту ПЭСС включає аналіз і проведення заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією в судовій системі. Характер цих заходів визначатиметься виводами, викладеними в доповіді.

Усі відповіді являються анонімними і зберігатимуться в таємниці. Ці дані доступні тільки тим членам Групи юридичних проектів IBA і Базельського інституту, безпосередньо зайнятим в реалізації проекту ПЭСС, і після закінчення проекту будуть видалені.

Опитування триває до 23 жовтня 2015 року.

Пройти опитування можна по посиланню (російською мовою).

Нагадаємо, що Асоціація юристів України є членом Міжнародної асоціації юристів з 2006 року і підтримує тісні відносини з організацією.

Джерело: АЮУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини