Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси забезпечать практичне впровадження аграрних розписок

16 жовтня 2015, 15:27
2498
0
Автор:
Реклама

Наказом від 29 вересня № 1839/5 (набув чинності 13 жовтня) Мінюст вніс зміни в Інструкцію по організації примусового виконання рішеньдоповнивши документ новим розділом про старанні написи на аграрних розписках.

В межах областей, де реалізуються пілотні проекти аграрних розписок, забезпечувати практичне впровадження інституту аграрних розписок будуть нотаріусипочинаючи від посвідчення аграрної розписки і її реєстрації - і закінчуючи забезпеченням примусового виконання розписки державними виконавцями.

Змінами встановлено, що старанні написи, здійснені на аграрних розписках, підлягають негайному виконанню.

Впродовж 7 днів з дня відкриття старанного виробництва по виконанню старанного напису нотаріуса, здійсненого на аграрній розписці, держвиконавець забезпечує передачу кредиторові по аграрній розписці предмета запоруки.

Виконання старанного напису нотаріуса, здійсненого на аграрній розписці, в якій вказана сума грошових коштів, що підлягає стягненню, здійснюється в порядку, передбаченому ст. 54 Закону "Про старанне виробництво".

Про проведення опису предмета запоруки аграрної розписки і накладення на нього арешту держвиконавець складає акт опису і арешту майна боржника.

Предмет запоруки аграрної розписки передається на зберігання стягувачу під розписку в акті опису і арешту майна. Копія акту опису і арешту майна видається боржникові і стягувачу.

Стягувач зобов'язаний прийняти на зберігання предмет запоруки аграрної розписки. У разі відмови стягувач прийняти на зберігання предмет запоруки аграрної розписки старанний документ підлягає поверненню стягувачу.

Виконання старанного напису нотаріуса, здійсненого на аграрній розписці, яка містить предмети, що підлягають витребуванню, здійснюється в порядку, передбаченому ст. 61 Закону "Про старанне виробництво".

Передача стягувачу предметів, вказаних в старанному документі, здійснюється у встановлений держвиконавцем термін, який не може бути більше загального терміну передачі стягувачу предмета запоруки аграрної розписки, певного ч. 2 ст. 13 Закону "Про аграрні розписки"за участю стягувача і боржника.

У випадку, якщо у боржника відсутній предмет запоруки товарної аграрної розписки, який він по старанному документу повинен передати стягувачу, а здійснені держвиконавцем заходи по розшуку такого предмета запоруки виявилися безрезультатними, старанний документ, на підставі якого відкрито старанне виробництво, повертається стягувачу.

У разі письмового відмови стягувача від отримання предметів, вилучених у боржника при виконанні старанного напису нотаріуса на підставі аграрної розписки, держвиконавець повертає вказані предмети боржникові під розписку і виносить постанову про закінчення старанного виробництва. При цьому внесений стягувачем авансовий внесок поверненню не підлягає.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини