Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи відкрили рік права, похвалившись участю в реформах

Реклама

В день юриста, який щорічно відзначається 8 жовтня, Асоціація юристів України провела урочистий прийом, присвячений відкриттю Року права.

На урочистій церемонії була вручена Почесна нагорода АЮУ "За честь і професійну гідність" 2015 року. Лауреатом нагороди став Володимир Сущенкодоцент факультету правових наук, виконавчий директор Центру дослідження проблем верховенства права Національного університету "Києво-могилянська Академія", член Опікунської ради АЮУ.

Як відмітив Президент АЮУ Денис Бугайкандидатура В. Сущенко була запропонована його колишнім студентом Андрієм Стельмащуком, який зараз є керівним партнером ЮФ "Василь Кисиль і Партнери". Сам Василь Кисильщо отримав цю нагороду в 2013 році, поздоровляючи лауреата, відмітив, що визнання колег по цеху - це вище визнання. З цим згоден і сам В. Сущенко : "Без жодного перебільшення стверджую, що ця нагорода від колег по професії є видатною в моєму житті. Моя глибока батьківська вдячність моїм колишнім студентам різних поколінь, які номінували мене на цю престижну нагороду, в отриманні якої є доля праці кожного з вас".

Нагороду заслуженому юристові вручив глава опікунської ради АЮУ - Сергій Конновстарший партнер АК "Коннов і Созановский", що відмітив, що багаторічний внесок у розвиток юридичної професії Володимира Сущенко - безцінний.

У церемонії відкриття Року права взяв участь голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков. Його виступ був присвячений службі адвоката державі. Він відмітив, що нинішня непосредственое участь адвокатів в управлінні державою - безпрецедентно для України. Ні у ВККС, ні у Вищій раді юстиції не було представників адвокатури. Зараз же ситуація кардинально змінилася. Сам С. Козьяков був призначений за квотою Мінюсту, його кандидатура була висунена АЮУ. У УСЮ працюють 3 представники від адвокатури: Вадим Беляневич, Павло Гречковский і Алла Лесько (суддя, обрана З'їздом адвокатів). У Міністерстві юстиції заступником Міністра з питань старанної службыявляется Сергій Шкляр. Заступником Генерального прокурора призначений Віталій Касько - партнер Arzinger. Заступником глави Адміністрація Президента також явлестя адвокат - Олексій Филатов. С. Козьяков відмітив, що усі ці адвокати на службі у держави поставлені в складні умови - реформи, в яких вони задіяні, проводяться під час війни, але "цей шлях ми самі не вибираємо, він нам судився". С. Козьяков вказав на відкритість УСЮ, на те, що ніхто не може звинуватити Раду і ВККС в керованості і хабарництві. "Давно не було так, щоб така кількість інтелектуалів впливала на реформування судової системи"- зробив висновок С. Козьяков.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини