Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2016 року можна буде побачити онлайн декларацію будь-якого держслужбовця

1 жовтня 2015, 17:30
1921
0
Автор:
Реклама

З початку 2016 року Україна отримає нову модель декларування і моніторингу майна чиновників, а також запрацює відкритий реєстр декларацій, доступ до якого матиме кожен українець. Ця норма прописана в Законі про запобігання корупціївідмітив в ході прес-конференції в Кабміні Міністр юстиції Павло Петренко.

За словами Міністра, з тієї миті, як запрацює відкритий реєстр деклараційне лише Національне агентство по запобіганню корупції, але і будь-який український громадянин у режимі онлайн зможе побачити на сайті декларацію будь-якого держслужбовця, починаючи від глави держави і закінчуючи головою райдержадміністрації.

Робота з підготовки технічного завдання для створення програмного забезпечення для запуску реєстру і системи моніторингу робиться Міністерством юстиції спільно з міжнародними експертами і представниками громадянського суспільства впродовж останніх півроку. "Система повинна забезпечувати представлення декларації в електронній формі кожним державним службовцем, автоматичний доступ громадян до цієї декларації після її введення в програму і створення спеціальної системи електронної перевірки відомостей з декларації" - проінформував Міністр юстиції.

Усі витрати, пов'язані з розробкою програмного забезпечення, узяла на себе місія ПРООН в Україні. На сайті ПРООН вказані умови проведення тендеру на написання ПО, взяти участь в нім може будь-яка компанія національного або міжнародного рівня.

Експерт команди Всесвітнього банку по розробці техзадания Дмитро Котляр підкреслив, що розроблене ПО, яке ляже в основу системи електронного декларування, не матиме аналогів у світі.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини