Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні закінчується термін подачі заяв на участь в місцевих виборах

30 вересня 2015, 16:38
749
0
Реклама

30 вересня - останній день представлення в територіальну виборчу комісію документів для реєстрації кандидатів в депутати місцевих рад, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

Рішення про реєстрацію кандидатів тервиборчком повинен прийняти до 1 жовтняа опублікувати до 3 жовтня. До 5 жовтня кандидати ще мають право відмовитися від балотування.

Відмітимо, що тільки після реєстрації кандидати отримують право агітувати.

До 7 жовтня усе ТИК повинні затвердити остаточний текст виборчого бюлетеня.

До 11 жовтня дільничні комісії повинні отримати списки виборців, надати можливість виборцям ознайомитися з ними і розіслати запрошення.

До 22 жовтня виборці можуть уточнити і внести зміни у свої дані в списках. До 20 годин 23 жовтня виборці мають право подати заяву про голосування вдома.

Голосування на виборчих дільницях пройде з 8 до 20 годин 25 жовтня.

До 4 листопада мають бути отримані остаточні результати виборів за партійними списками. Якщо в містах, де передбачений другий тур виборів, жоден з кандидатів не набрав 50%+1, впродовж трьох тижнів повинно відбудуться повторне голосування. Таким чином, остаточні результати місцевих виборів, з урахуванням другого туру, повинні стати відомі не пізніше 20 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини