Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман просить КСУ розтлумачити, чи включає провадження у справі про адмінпорушення складання протоколу

30 вересня 2015, 10:30
619
0
Реклама

Конституційний Суд України поступило конституційне представлення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відносно офіційного тлумачення положень пункту сьомого статті 247 Кодексу про адміністративні правопорушення у взаємозв'язку з положеннями частини другої статті 38 цього Кодексу.

Так, в ч. 2 ст. 38 КоАП говориться: якщо справи про админправонарушениях підвідомчі суду, стягнення може бути накладене не пізніше чим через 3 місяці з дня здійснення правопорушення, а при правопорушенні, що триває, - не пізніше чим через 3 місяці з дня його виявлення. Згідно п. 7 ст. 247 КоАП, провадження у справі про адмінпорушення не може бути розпочате, а почате підлягає закриттю при закінченні на момент розгляду справи термінів, передбачених ст. 38.

У конституційному представленні відзначається неоднозначність тлумачення судами поєднання вказаних норм. Позиція адмінсудів така, що термін не включає сукупність заходів по перевірці наявності порушення і складанню протоколу. В той же час, апеляційний суд Харківської області чітко вказав, що виробництво включає складання протоколу як один з його етапів.

Тому омбудсман просить КСУ розтлумачити:

- чи включає виробництво у справі про адміністративне правопорушення (ч. 1 ст. 247) перевірку наявності правопорушення і складання протоколу?

- чи виключає складання протоколу закінчення терміну, передбаченого ч. 2 ст. 38?

Згідно з Регламентом КСУ, конституційне представлення передане на вивчення в Секретаріат Суду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини