Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення тарифів на вантажні ж/д перевезення буде поступовим

29 вересня 2015, 12:50
374
0
Реклама

Заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер розповів, що через дотаційну модель тарифоутворення держава в особі залізниці впродовж довгих років була донором бізнесу. Зараз основою тарифоутворення є розподіл вантажів на класи, для кожного з яких діє свій тариф. Саме у такій системі породжується корупція, яка завдає збитку і Укрзализныце, і державі. Тому зміни в тарифній політиці є невідворотними, і результатом повинні стати тарифи, засновані на вазі вантажів і відстані перевезень.

Впровадження нових тарифів, зокрема, дасть можливість отримати більше коштів на утримання інфраструктури в належному стані.

"Проте ми розуміємо, що транспортні витрати впливають на собівартість продукції наших вантажовідправників. Тому усе зміни в тарифах будуть поступовимищоб компанії-замовники перевезень мали можливість перебудувати власну бізнес-модель, а українська продукція залишалася конкурентоздатною на внутрішньому і зовнішніх ринках", - відмітив чиновник.

У Укрзализныце зараз займаються розробкою цілого комплексу змін в тарифній політиці. Представники бізнесу можуть направляти на адресу підприємства пропозиції, щоб усі вони були враховані в роботі над нововведеннями.

Відзначається, що законопроектом "Про залізничний транспорт" передбачено впровадження розподілу ж/д тарифу на складові: інфраструктурну, вагонну і тягову. Використання цих засобів буде цільовим - на оновлення інфраструктури і рухомого складу. Розмір інфраструктурної складової регулюватиметься Нацкомиссией регулювання транспорту, і буде однаковим для усіх гравців ринку.

Джерело: Мининфраструктуры

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини