Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко підписав Закон про електронну комерцію

25 вересня 2015, 17:36
2458
0
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 675 - VIII "Про електронну комерцію", який був прийнятий Верховною Радою 3 вересня.

Електронна комерція - це громадські стосунки, що виникають при укладенні і виконанні угоди після постачання електронних товарів і продажу/постачання товарів, виконання робіт, надання послуг/електронних послуг і здійснення інших дій, спрямованих на отримання прибутку, створення зобов'язань з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, якщо в результаті вказаних дій у учасників таких стосунків виникають зобов'язання майнового характеру.

Закон вводить правові вимоги і механізми дистанційного укладення і виконання угод із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій.

Вводиться ряд визначень, які застосовуватимуться у сфері правових стосунків з електронними угодами (електронна комерція, електронний товар, електронна торгівля, інтернет-магазин, електронна угода); визначається правовий статус покупця і продавця товарів, робіт, послуг в електронній комерції.

Також Закон встановлює обов'язок продавцяякий розповсюдив інформацію про товар (роботі/послузі), розкривати і забезпечити прямий, простий, стабільний доступ до інформації про повне його найменування і місцезнаходження, відомості про ліцензію у разі її обов'язковості, інформацію про включення у вартість товару (роботи/послуги) податків, вартість доставки.

Крім того, встановлюється обов'язок для усіх учасників стосунків у сфері електронної комерції захищати персональні даніщо стали їм відомими з електронних документів (повідомлень) під час здійснення електронних угод.

Нагадаємо, що 29 вересня відбудеться чергове засідання Клубу юрисконсультів, на якому гуру інтернет-бізнесу розповідять юрисконсультам про електронну комерцію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини