Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При вивантаженні контейнерів з судів не потрібний оригінал міжнародного ветеринарного сертифікату

25 вересня 2015, 09:57
889
0
Реклама

Скасована необхідність надання оригіналу міжнародного ветеринарного сертифікату під час заходження суден в морські порти.

Про це йде мова в п.3 статті 55 Закону "Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів"який діє з 20 вересня 2015 року.

Згідно з новими вимогами, допустиме розвантаження з судів товарів, переміщуваних в контейнерах, за умови пред'явлення міжнародного ветеринарного сертифікату у електронному вигляді. У разі використання в морському порту Інформаційної системи портового співтовариства копія міжнародного ветеринарного сертифікату може подаватися в електронному вигляді.

Раніше в морських портах інспектори Державної ветеринарної і фітосанітарної служби вимагали надання оригіналів міжнародних ветеринарних сертифікатів на момент вивантаження товарів в контейнерах з борту судна. Вказаний документ спрямовувався вантажоодержувачеві поштою і не завжди прибував на момент заходу судна. Такі вимоги призводили до істотної затримки судів і додаткових втрат з боку перевізників, операторів терміналів і адміністрації порту.

За інформацією Мининфраструктуры

Нагадаємо, що з 8 вересня усі пункти пропуску в портах почали працювати по-новому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини