Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував узаконити проституцію і секс-заведения

21 вересня 2015, 16:05
2355
33
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3139 "Про регулювання проституції і секс-заведений". Ініціатор - нардеп Андрій Немировский (Воля народу)

Законопроектом пропонується врегулювати стосунки, пов'язані з діяльністю повій, секс-заведений і закріпити соціальні гарантії повій.

Запропонована наступна термінологія:

- повія - фізособа-підприємець, яке надає послуги інтимного характеру, здійснює статевий акт з іншою особою на платній основі;

- проституція - вид підприємницької діяльності, метою якого є надання послуг інтимного характеру на платній основі;

- послуги інтимного характеру - еротичний, порнографічний показ, демонстрація тіла особою іншій особі на платній основі;

- секс-заклад - юридична особа, де повії роблять послуги інтимного характеру, здійснюють статеві акти з іншими особами на платній основі.

Згідно з нормами проекту, повія зобов'язана проходити попередній і періодичний медичний огляд; піклуватися про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я особи, з якою здійснює статевий акт.

Забороняється відвідувати секс-заведения особам, що не досягли 18 років. При вході в секс-заклад власник закладу або уповноважена ним особа зобов'язаний ідентифікувати фізособу-відвідувача секс-заведения шляхом пред'явлення їм документу, що засвідчує особу, з вказівкою дати народження.

Передбачається, що секс-заведения не можна розміщувати:
- безпосередньо у будівлях, в яких розміщені органи держвлади, інші держоргани, органи місцевого самоврядування;
- в державних наукових установах, установах охорони здоров'я, установах пошти і зв'язку;
- в дошкільних установах освіти, середніх загальноосвітніх школах і в інших учбових закладах, а також на територіях, закріплених за ними;
- в установах культури;
- в приміщеннях спеціалізованих дитячих розважальних центрів;
- в приміщеннях культових будівель і споруд, а також приміщеннях, що належать релігійним організаціям;
- в приміщеннях, що відносяться до житлового фонду і в житлових будинках;
- в об'єктах незавершеного будівництва, кіосках, навісах і пересувних МАФах.

Також запропоновано встановити, що держава сприяє розвитку секс-заведений, вживає заходи по підвищенню іміджу праці повій, сприяє діяльності профспілок і громадських організацій у сфері проституції, діяльності секс-заведений.

Як мовиться в пояснювальній записці, ухвалення законопроекту дозволить захистити права і свободи громадян, мінімізувати громадську шкоду, пов'язану з проституцією і діяльністю секс-заведений, закріпити на законодавчому рівні прав повій, здійснити додаткові надходження засобів до держбюджету України за рахунок податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини