Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Начальників потягів вибиратимуть на конкурсній основі

21 вересня 2015, 15:31
423
1
Реклама

З метою підвищення рівня сервісу на залізницях України після створення ПАО "Укрзалізниця" працівники на посади начальників потягів прийматимуться на основі конкурсного відбору. Вже до кінця вересня буде розроблена відповідна нормативна база.

Спочатку взяти участь в конкурсі на вакантні посади начальників потягів буде запропоновано начальникам потягів, у яких закінчився контракт, а також провідникам пасажирських вагонів.

Після затвердження нового стандарту працівники на вказані посади обиратимуться по ряду вимог. Передусім, кандидати на посаду начальника потягу повинні мати повну вищу освіту відповідного напряму підготовки, а також не менш 2-х років стажу роботи у сфері обслуговування пасажирів в дорозі дотримання потягу. Серед необхідних умов - задовільний стан здоров'я і відсутність медичних протипоказань до виконання службових обов'язків, відсутність правопорушень за останні роки роботи, висока стрессоустойчивость, уміння приймати рішення в складних ситуаціях і лідерські якості. А для фірмових потягів і потягів міжнародного повідомлення одним з критеріїв буде знання іноземних мов.

Конкурсний відбір проводитиметься в два етапи. Остаточне рішення про призначення на посаду прийматиметься колегіально. Претенденти, що відповідають вимогам, але не прийняті на роботу, будуть зараховані до резерву, а у разі вивільнення вакансії будуть призначені на посаду без повторного проходження конкурсу.

При цьому відзначається, що ініціювати відтік працівників ніхто не буде, а пости вивільнятимуться тільки за рахунок природного відтоку - власного рішення про зміну роботи, виходу на пенсію та ін.

Надалі конкурсний відбір планується ввести і для провідників пасажирських вагонів і квиткових касирів.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини