Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблені нові правила огляду судів, експлуатованих на внутрішніх водних шляхах України

9 вересня 2015, 15:35
546
0
Реклама

Міністерство інфраструктури опублікувало для публічного обговорення проект наказу "Про внесення змін до Інструкцію про огляд судів, що здійснюють плавання (експлуатованих) на внутрішніх водних шляхах України".

Головна його мета - спрощення процедури огляду таких судів із застосуванням європейського досвіду, а також створення сприятливіших умов для ведення бізнесу.

Мининфраструктуры пропонує зменшити кількість обов'язкових інспекторських перевірок судів, які здійснюють плавання (експлуатуються) на внутрішніх водних шляхах України і перевіряються Укрморречинспекцией. Йдеться про скороченні обов'язкового переліку перевірок з 7-8 (без урахування профілактичних оглядів) до 1-3 в рік для судновласників, які дотримують усі вимоги безпеки судноплавства і експлуатації своїх судів.

Зокрема, йдеться про відміну перевірок, пов'язаних з продовженням терміну дії суднових документів, а також перевірок після навігаційного періоду і зимового відстою. Додаткові перевірки залежатимуть від ряду чинників, зокрема стану судна, його корпусу і механізмів, умов експлуатації, дотримання вимог безпеки судноплавства і тому подібне

Планується ввести нові сучасні форми огляду судів у виді чек-листов. Це спростить систему обліку документації і контролю за виконанням оглядів. Раніше акт огляду судна інспектори складали від руки і вносили його в Єдину книгу оглядів.

Джерело: Міністерство інфраструктури

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини