Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВХСУ зробив висновок про стягнення боргу по страхових внесках, виниклого до процедури банкрутства

9 вересня 2015, 11:50
834
0
Автор:
Реклама

Вищий господарський суд в постанові від 3 вересня 2015 року у справі 922/639/15 за позовом Пенсійного фонду до ВАТ "Північнодонецьке АТП-10920" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків, фінансових санкцій і пені за період з 01.11.2005 по 30.04.2011 у розмірі 186657,61 грн. зробив висновок про стягнення боргу з банкрота.

Провадження у справі про банкрутство ВАТ відкрито 24.03.2011, введена процедура санації.

ВХСУ роз'яснив, що відповідно до ч. 4 ст. 12 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом"впродовж дії мораторію на задоволення вимог кредиторів : забороняється стягнення на підставі старанних документів і інших документів, по яких здійснюється стягнення відповідно до законодавства; не нараховуються неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші санкції за невиконання або неналежне виконання грошових зобов'язань і зобов'язань по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ст. 12 Закону мораторій не зупиняє виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів), які виникли після введення мораторію; їх виконання для боржника є обов'язковим, але пеня, штраф і інші фінансові санкції за невиконання або неналежне виконання зобов'язань по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів), які застосовуються до платника податків за порушення податкового законодавства, не нараховується.

Таким чином, Законом не передбачено нарахування пені, штрафу і інших фінансових санкцій за невиконання або неналежне виконання зобов'язань по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів) в період дії мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини