Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності оновлений порядок обліку осіб, що здійснюють операції з товарами

31 серпня 2015, 17:01
1223
0
Реклама

31 серпня набув чинності наказ Мінфіну № 552яким затверджений новий Порядок обліку осіб, що здійснюють операції з товарами.

Облік осіб, які здійснюють операції з товарами, ведеться автоматизовано в реєстрі осіб, які здійснюють операції з товарами. Реєстр ведеться централізований ГФС у складі Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів ГФС, а також в результаті взаємодії Єдиного банку даних про платників податків - юрособ і Державного реєстру фізосіб - платників податків.

Постановка на облік осібякі здійснюють операції з товарами, робиться одноразово у відповідному підрозділі будь-якої митниці :

1) по зверненню таких осіб, у тому числі засобами електронного зв'язку, у відповідні підрозділи митниць;

2) при першому здійсненні такими особами операцій з товарами, контроль за якими покладений на митниці ГФС.

Обличчя, яке здійснює операції з товарами (чи його представник, повноваження якого підтверджені дорученням або письмовим договором), для постановки на облік подає заява про узяття на облік особи, що здійснює операції з товарами, за формою № 1-ВЭД.

Заява подається в паперовому виді безпосередньо у відповідний підрозділ митниці або засобами електронного зв'язку на адресу Інформаційного порталу ГФС, з використанням надійних засобів ЭЦП з посиленими сертифікатами відкритих ключів.

По запиту особи, що здійснює операції з товарами, відповідний підрозділ митниці надає протягом доби на безкоштовній основі витягання з Реєстру.

Зняття з обліку особищо здійснює операції з товарами, проводиться відповідним підрозділом митниці по місцезнаходженню (місцю проживання) особи шляхом внесення відповідного запису в Реєстр і анулювання облікового номера особи, яка здійснює операції з товарами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини