Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР розповіла профучастникам про правила ліцензування

27 серпня 2015, 17:45
770
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку інформує професійних учасників фондового ринку про діючі норми нового Закону "Про ліцензування видів господарської діяльності".

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 7 Закону професійна діяльність на ринку цінних паперів підлягає ліцензуванню з урахуванням особливостей, визначених Законом "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Ліцензування професійної діяльності на ринку цінних паперів здійснює НКЦБФР.

Виходячи з норм Закону, в договорах, передбачених при здійсненні професійної діяльності на фондовому ринку, по окремих видах професійної діяльності ліцензіат може вказувати серію і номер ліцензії, отриманої до набуття чинності Закону і номер і дату ухвалення рішення про видачу ліцензії.

За бажанням претендента ліцензії або ліцензіата ліцензія може бути видана Комісією на паперовому носії.

Закону передбачено, що основою для переоформлення ліцензії являються зміна найменування юридичної особи (якщо зміна найменування не пов'язана з реорганізацією юрособи) або прізвища, власного імені, по батькові ФОП. Законом не передбачено переоформлення ліцензії у зв'язку зі зміною місцезнаходження.

Враховуючи викладене, ліцензіат:

- у разі зміни найменування юридичної особи надає в Комісію заяву і пакет документів передбачених нормативно-правовими актами Комісії з питань ліцензування, по окремих видах професійної діяльності;

- у разі зміни місцезнаходження надає в Комісію відповідні документи, передбачені нормативними актами, разом з супровідним листом, в якому вказується бажання ліцензіата отримати ліцензію на паперовому носії.

При зміні місцезнаходження адміністративна послуга у вигляді переоформлення ліцензії відсутня. У зв'язку з цим дії органу ліцензування відносно розгляду документів, наданих у разі бажання отримати ліцензію на паперовому носії, здійснюються на безвідплатній основі. Бланк ліцензії для визнання його недійсним не надається.

Крім того, повідомляється, що Законом "Про ліцензування видів господарської діяльності" не передбачено надання таких адміністративних послуг, як видачу копії/дубліката ліцензії.

Джерело: НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини