Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Засідання комітету Мінекономрозвитку по конкурсних торгах можуть транслювати онлайн

18 серпня 2015, 13:08
498
0
Автор:
Реклама

У листі № 3302-05/24340-03 Мінекономрозвитку роз'яснило можливості проведення онлайн-трансляцій засідань комітету з конкурсних торгів.

Закон "Про здійснення державних закупівель" (далі - Закон) встановлює правові і економічні принципи здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави і територіальної громади.

Загальні умови здійснення закупівлі, встановлені, зокрема, ст. 10 Закону, передбачають, що замовник безоплатно представляє для обнародування на веб-порталі уповноваженого органу інформацію про закупівлю.

Частиною 1 ст. 10 Закону передбачено, що інформація для обнародування на веб-порталі уповноваженого органу може подаватися у формі електронних документів відповідно до законів "Про електронні документи і електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис". У разі надання інформації в іншій формі зміст такої інформації підтверджується у письмовій формі.

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону інформація, вказана в ч. 1 цієї статті, може додатково публікуватися на вибір замовника в інших ЗМІ, на сайтах замовника (у разі наявності) або веб-сайтах відповідних органів влади, органів місцевого самоврядування.

Отже, Законом передбачена можливість додаткового обнародування на вибір замовника на власному веб-сайті тієї інформації, у тому числі протоколів засідання комітету конкурсних торгів, перелік якої вказаний в ч. 1 ст. 10 Закону.

В той же час Законом не встановлено обмежень відносно можливості проведення онлайн-трансляційтому, враховуючи принцип відкритості і прозорості на всіх стадіях закупівель, замовник може самостійно приймати відповідні рішення, враховуючи вимоги ч. 2 ст. 14 Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини