Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив провести повторний конкурс з відбору комісії для призначення членів антикорупционного агентства

12 серпня 2015, 16:36
378
0
Автор:
Реклама

Уряд вітає рішення обраних членів конкурсної комісії Національного агентства з питань запобігання корупції по складанню повноважень і пропонує провести повторний конкурс.

Арсеній Яценюк нагадав, що було проведено ініціативні збори по формуванню конкурсній комісії, яка вибиратиме членів Національного агентства з питань запобігання корупції : "Цей конкурс проводився громадськими організаціями. Була проведена судова процедураяка підтвердила і правову позицію про проведення конкурсу, і юридичну бездоганність його проведення".

"Проте це зараз не стільки юридичний, скільки політичне питання. Національне антикорупційне агентство не може бути заплямоване будь-якими звинуваченнями відносно порядку обрання членів конкурсної комісії, тих, хто обиратиме керівництво Національного антикорупційного агентства", - підкреслив він.

З цього питання, підкреслив А. Яценюк, було проведено декілька консультацій: "Я публічно заявив про те, що Кабінет Міністрів України готовий змінити одну з п'яти кандидатур, які були призначені від уряду України для участі в конкурсній комісії".

Він повідомив, що разом з громадськими організаціями, з обраними законно членами конкурсної комісії Уряд прийняв "абсолютно правильне рішення змінити положення про порядок обрання членів конкурсної комісії".

Для проведення повторного конкурсу Кабінет Міністрів вносить зміни в те, що відповідає розпорядження.

"Пропонуємо усім громадським організаціям, у тому числі тим особам, які були вибрані, взяти участь в цьому конкурсі і призначити абсолютно незалежний і бездоганний склад конкурсної комісії, яка в наступному призначить бездоганного керівника Національного антикорупційного агентства і його заступників", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Джерело: Урядовый портал

Також читайте: Окружний адмінсуд Києва відмовився відміняти результат відбору членів Агентства по запобіганню корупції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини