Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок перекладу учнів в наступний клас

12 серпня 2015, 16:14
2962
0
Автор:
Реклама

Міносвіти наказом від 14 липня 2015 роки № 762 ствердило Порядок перекладу учнів загальноосвітньої установи в наступний клас.

Переклад учнів (окрім перших класів) в наступний клас здійснюється на основі результатів підсумкового оцінювання знань і державної підсумкової атестації (для випускників початкової і основної шкіл) відповідно до рішення педради.

При перекладі в наступний клас або вибутті із загальноосвітнього учбового закладу на учнів 1 класу складається характеристика їх умінь і навичок, яка зберігається в їх особистій справі. Також при перекладі в наступний клас або вибутті з учбового закладу учням видається табель успішності.

Випускники основної школи отримують свідоцтво про базову загальну середню освіту і можуть:

1) бути переведені в наступний клас загальноосвітнього учбового закладу;

2) взяти участь в конкурсному відборі в старшу школу загальноосвітнього учбового закладу або продовжити здобувати повну загальну середню освіту в інших учбових закладах системи загальної середньої освіти відповідно до власного рішення (у разі досягнення повноліття), рішення їх батьків або законних представників.

Випускники початкової і основної шкіл, які не мають результатів річного оцінювання і ГСА по яких-небудь предметах, повинні пройти річне оцінювання в загальноосвітньому учбовому закладі, в якому продовжують навчання, і (чи) ГСА.

Учні, які не мають результатів річного оцінювання і державної підсумкової атестації у зв'язку з невідвідуванням загальноосвітнього учбового закладу (не менше 6 останніх місяців навчального року підряд) і за відсутності яких-небудь відомостей відносно місця їх проживання або перебування, їх батьків або законних представників, визнаються такими, що вибули з учбового закладу, і в наступний клас не переводяться.

Випускники старшої школи, які не мають річного оцінювання по будь-яких предметах і ГСА, можуть продовжити навчання екстерном.

Для вирішення спірних питаньщо виникають під час перекладу в наступний клас або при вибутті із загальноосвітнього учбового закладу, учні у разі досягнення ними повноліття, їх батьки або законні представники можуть подати в комісії відповідного учбового закладу письмове заява про оскарження рішення педради не пізніше 5 робочих днів з дня обнародування рішення, що оскаржиться.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини