Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерти закликають повністю відновити суддівський корпус

5 серпня 2015, 16:43
821
5
Автор:
Реклама

Реанімаційний пакет реформ опублікував Меморандум про необхідність повного оновлення суддівського корпусу. Меморандум підписали представники громадських організацій, підприємці, народні депутати, члени Конституційної комісії, представники органів влади і місцевих громад, судді, працівники судів, адвокати, правозахисники, учені, викладачі у сфері права та ін.

Підписанти у зв'язку з напрацюванням змін в Конституцію і з метою проведення повноцінної судової реформи заявляють про необхідність переоснования судової системи і повного оновлення суддівського корпусу.

"Нові суди з оновленим суддівським корпусом мають бути створені за прикладом формування нової патрульної поліції в Києві, яка вже має авторитет і довіру громадян.

Ми докладемо усі зусилля, щоб через зміни в Конституцію України забезпечити проведення прозорого і чесного конкурсу на кожну суддівську посаду в новій судовій системі. У конкурсі зможуть взяти участь як діючі судді, так інші юристи. Доброчесність, репутація, професійні досягнення повинні стати ключовими критеріями для відбору нових суддів. Відбір на суддівські посади повинен провести незалежне спеціальна тимчасова комісія, що складається з суддів у відставці, правозахисників, юристів з діаспори, що мають бездоганну репутацію і солідний досвід".

З повним текстом Меморандуму і списком що підписалися можна ознайомитися тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини