Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується заборонити приховану агітацію на виборах нардепів

30 липня 2015, 15:20
860
1
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 2455а про внесення змін до Закон "Про вибори народних депутатів України" (ініціатор - позафракційний нардеп Віктор Балога).

Проектом дається повніше визначення поняття передвиборній агітації - це здійснення будь-якої діяльності з метою прямого або опосередкованого спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата або партію.

Передвиборною агітацією, згідно із законопроектом, являються також дії, спрямовані на формування позитивного сприйняття виборцем певного кандидата/партії, які не супроводжуються спонуканням виборців голосувати/не голосувати.

Крім того, забороняється укладення з виборцями оплатних договорів на проведення передвиборної агітації, а також прихована передвиборна агітація.

Також пропонується заборонити надання виборцям або юрособам безоплатно або на пільгових умовах матеріальних цінностей як суб'єктами виборчого процесу, так і будь-якими добродійними або громадськими організаціями, яке супроводжується закликами голосувати або не голосувати за партію або кандидата, дає можливість виборцеві зробити висновок про зв'язок тих, хто надає такі матеріальні цінності з суб'єктом виборчого процесу.

Автор проекту запевняє, що у разі прийняття змін суб'єктам виборчого процесу, які займаються підкупом виборців, не вийде уникнути карної відповідальності по ст.160 Карного кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини