Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують не проводити місцеві вибори на Донбасі

30 липня 2015, 14:35
780
2
Реклама

Група нардепів з фракції РПЛ подали до парламенту проект № 2451а про внесення змін до постанова ВР про призначення місцевих виборів.

Пропонується не призначити місцеві вибори на територіях, на яких діє Донецька і Луганська обласні військово-цивільні адміністрації.

Згідно з постановою на ЦВК покладений обов'язок приймати рішення про неможливість організувати і підготувати проведення місцевих виборів на окремих територіях Донецької і Луганської областей у зв'язку із здійсненням Російською Федерацією озброєної агресії проти України, неможливістю дотримання стандартів проведення виборів ОБСЄ, необхідністю забезпечення безпеки громадян України і тому подібне. Таке рішення ЦВК після його прийняття представляється на затвердження у Верховну Раду.

Проте, на думку депутатів, проведення місцевих виборів на прилеглих до зони АТО територіях, на яких діють Донецька і Луганська ВГА, створить загрозу для територіальної цілісності, суверенітету і нацбезпеки України. Ініціатори проекту вважають, що такі вибори з високою вірогідністю будуть використані для спроб легалізації і узаконення в органах місцевого самоврядування учасників сепаратистської і терористичної діяльності і бойовиків незаконних озброєних формувань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини