Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочата процедура заочного засудження Януковича і інших екс-чиновників

28 липня 2015, 15:18
716
1
Реклама

Розпочата процедура заочного засудження у 5 карних процесах відносно 6 колишніх високопоставлених чиновників: екс-президента України В. Януковича, що були глави Нацбанку С. Арбузова, Міністра прибутків і зборів А. Клименко, Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я України Р. Богатыревой і її заступника А. Стащенко, а також колишнього заступника Міністра прибутків і зборів А. Игнатова.

Як повідомив Генеральний прокурор України Віктор Шокин, Печерський районний суд визнав правомірність доказів, зібраних співробітниками ГПУ, і надав дозволу на початок процедури спеціального розслідування (заочного виробництва) відносно Януковича, Богатыревой і Игнатова. Наступним етапом стане розгляд судом в найближчі терміни клопотань відносно Арбузова, Клименко і Стащенко.

Крім того, завершується підготовка повідомлення про підозру відносно Януковича і інших високопоставлених чиновників і осіб з його оточення в створенні злочинної організації і участі у вчинених нею злочинах, у тому числі шляхом зловживання владою, заздалегідь узурпувавши її, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 255 УКі здійсненні державної зради - по ст. 111 УК. "Найближчим часом повідомлення про підозру будуть вручені Януковичу і його прибічникам", - завірив Генпрокурор.

Також Віктор Шокин розповів, що процедура заочного засудження є досить довгостроковою і передбачає спочатку розгляд справи в українських судах. Після виголошення вироку у цих справах рішення судів згідно із законом спрямовуватимуться в інші держави, в яких знайдені засоби і майно усіх фігурантів виробництв.

Згідно з нормами Європейської конвенції про міжнародну дійсність карних вироків, в державах, де знаходиться таке майно, буде здійснена судова процедура. І вже після цього Мінюст зможе здійснити повну або часткову конфіскацію цього майна. При цьому, як відмітив Генеральний прокурор, можливий розподіл цих засобів з державою, що здійснила конфіскацію, залежно від вкладу і зусиль, витрачених нею на конфіскацію.

За інформацією Генпрокуратури

Читайте також:
Заочний вирок Януковичу буде складно виконати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини