Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутатам хочуть заборонити подавати законопроекти самостійно

28 липня 2015, 11:01
639
3
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2431а про внесення змін до статті 89, 90 Регламенту Верховної Ради.

Пропонується визначити мінімальна кількість народних депутатів, які мають право законодавчої ініціативи- не менше половини від чисельності найменш чисельній фракції ВР. Це стосується проектів законів, постанов, заяв, резолюцій і так далі

Якщо ж внаслідок відгуку підпису кількість народних депутатів, які внесли законопроект, стає менше, ніж необхідно, розгляд законопроекту відкладається до моменту зборів необхідної кількості підписів. Підпис народного депутата під законопроектом не може бути відкликаний після ухвалення законопроекту в першому читанні. Будь-який народний депутат може підписати законопроект до початку процедури розгляду законопроекту в першому читанні, говориться проекті.

Крім того, згідно з проектом поправка до законопроектуякий готується до другого і третього читанням, вноситься не менше чим 5 народними депутатами.

Як запевняє в пояснювальній записці автор законопроекту Володимир Арьев, прийняття змін дозволить привести законодавчу процедуру до європейських норм, що сприятиме поліпшенню якості законотворчого процесу і просуванню України до вступу в ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини