Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ відкрив виробництво по законопроекту про децентралізацію

23 липня 2015, 12:17
598
0
Реклама

Конституційний Суд України відкрив конституційне виробництво у зв'язку з зверненням Верховної Ради про надання укладення відносно відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституцій законопроекту № 2217а про внесення змін до Конституцію відносно децентралізації влади.

Колегія суддів прийняла постанову про відкриття конституційного виробництва. Справа розглядатиметься у формі письмового слухання.

За інформацією прес-служби КСУ

Читайте також:

Змін в Конституцію не буде - на думку експерта, КСУ повинен дати негативне укладення щодо змін до Конституції в частині децентралізації;

Децентралізація влади : чи є бачення конституційної реформи? - юрист вважає, що законопроект передбачає в цілому поглиблення децентралізації влади, проте впроваджує це двояко.

У разі надання позитивного укладення конституційний законопроект підлягає схваленню принаймні більшістю від загального складу ВР (226 голосів депутатів). Остаточно схвалити законопроект парламент може принаймні 300 голосами депутатів, але вже на наступній сесії.

Відмітимо, що висновок Конституційного Суду очікується до кінця літа. Друга сесія ВР не закрита - при отриманні висновку Суду в серпні депутати можуть зібратися на засідання і ухвалити законопроект в першому читанні. І вже восени на третій сесії прийняти зміни в цілому (у разі, якщо після укладення КСУ в текст не вноситимуться правки - інакше знадобиться нове укладення).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини